Oogbeurs en het kennisevent ‘Oog op Kennis’

Ben jij of iemand die je kent blind of slechtziend? En wil je weten hoe je mee kunt blijven doen in de samenleving? Kom dan naar het kennisevent Oog op Kennis op 1 en 2 november in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Wat kun je verwachten tijdens Oog op Kennis?

Interessante workshops en lezingen over onderwerpen als:

  • Technologische ontwikkelingen als AI
  • Reizen met het openbaar vervoer
  • Fysieke toegankelijkheid
  • Blijven autorijden door middel van homeopathie
  • Omgaan met meervoudige beperkingen
  • Werk vinden en behouden met minder zicht

En nog veel meer! Deelname is gratis, dus laat je inspireren en krijg de laatste ontwikkelingen mee van professionals uit het oogveld!

Oog op kennis wordt georganiseerd door de Oogvereniging, samen met haar partners binnen Kennis Over Zien.

Programma in voorbereiding

Het definitieve programma en tijdsschema worden kort voor het event gepubliceerd. Hier vind je de laatste updates.

Bezoek ook de Oogbeurs

Oog op Kennis vindt, net als de Oogbeurs, plaats op 1 en 2 november in het Beatrixgebouw, nabij station Utrecht Centraal. De Oogbeurs is dé beurs over leven met minder zicht voor blinden, slechtzienden, professionals en andere geïnteresseerden! Tussen de workshops en lezingen door kun je dus ook de Oogbeurs verkennen. Ook hier kun je gratis naar binnen, al moet je wel eerst je gratis ticket reserveren via www.oogbeurs.nl.

Ook de Robert Coppes Stichting is aanwezig op de beurs met een stand. Wij ontmoeten je graag!

Hoe werkt het?

Je kunt Oog op Kennis zowel op 1 als op 2 november bezoeken. Vooraf aanmelden voor de workshops en lezingen is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen tot de aanvangstijd. Zorg wel dat je in bezit bent van een gratis toegangskaart voor de Oogbeurs. De zaalgrootte verschilt per workshop, kom dus op tijd want: vol = vol.

Oog op Kennis vindt plaats op een andere verdieping van het Beatrixgebouw dan de Oogbeurs. Ter plekke ontvang je meer informatie over waar je precies moet zijn. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig om dit proces te begeleiden.

Ook voor professionals

Kom jij als professional regelmatig in contact met mensen die blind of slechtziend zijn? Ook dan is er waardevolle informatie op te halen tijdens Oog op Kennis. Denk aan onderwerpen als indoor navigatie, toegankelijk ontwerpen, inclusieve oplossingen bedenken voor knelpunten en sporten met een visuele beperking. Laat je inspireren en krijg zo meer inzicht in wat jij kan doen voor mensen die blind of slechtziend zijn.

dvertentie voor de Oogbeurs van Nederland. De afbeelding heeft een blauwe achtergrond met de tekst 'Dé oogbeurs van Nederland' in het midden. Links staat een groen knopje met de tekst 'Gratis toegang!'. Rechtsboven zijn twee foto's van mensen die betrokken zijn bij demonstraties en tests, met de bijschriften 'Ontmoeten' en 'Demonstratie en testen'. Onderaan staat: 'Sprekers, workshops en inspirerende standhouders! Aanmelden via www.oogbeurs.nl'.

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant