Wonen als belangrijke basis

Fijn wonen is een belangrijk onderdeel van het leven leiden zoals jij dat wilt. Het moet een veilige plek zijn waar je helemaal jezelf kunt zijn. Iedereen heeft daarbij andere behoeften als het gaat om zelfstandigheid, begeleiding en bescherming.

Bij de Robert Coppes Stichting gaan we samen op zoek naar de manier van wonen en ondersteuning die het beste bij je past.

  • Je woont zelfstandig. Een begeleider van Robert Coppes komt op afgesproken tijden langs voor de ondersteuning die jij nodig hebt. Specialistische begeleiding heet dat.
  • Je kunt ook in een woonvorm van de Robert Coppes Stichting wonen, waarbij er 24 uur per dag begeleiding aanwezig is of in te roepen is. Dat noemen we Begeleid wonen.
  • Als je doel is om later (weer) zelfstandig te gaan wonen, kun je ook tijdelijk in een woonvorm van Robert Coppes wonen met gerichte begeleiding: begeleiding naar zelfstandig wonen .
  • Bij een Volledig Pakket Thuis (VPT), aan te bieden in Vught en directe omgeving, woon je in je eigen woning, maar kun je een beroep doen op dezelfde zorg als waar je in een woonvorm met begeleid wonen recht op zou hebben.
  • Als je cliënt bij ons bent en door een acute situatie even niet zelfstandig kunt wonen, kun je soms ook tijdelijk komen wonen in een woonvorm van de Robert Coppes Stichting met passende zorg. Dit geldt niet voor mensen met een BOPZ. We hebben een aantal plaatsen voor deze zogenoemde crisisinterventie.