De komende maanden vindt de verkiezing naar de meest Toegankelijke Gemeente van Nederland plaats. Het team van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd roept mensen met een beperking, hun familie en mantelzorgers op om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte online vragenlijst. Mensen die hun gemeente beoordelen maken kans op een toegankelijk dagje uit.

Mensen worden opgeroepen om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte online vragenlijst op www.mtg2018.nl. Boordelen kan tot en met donderdag 30 november. Aan de hand van een aantal stellingen ontstaat een ranglijst. De stellingen hebben onder andere betrekking op de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer, sportaccommodaties en de begrijpelijkheid van brieven die de gemeente haar burgers stuurt.

De vijf meest toegankelijke gemeenten van de ranglijst worden onderworpen aan een verdiepend onderzoek. De focus komt dan te liggen op de toegankelijkheid van het vinden van werk, een geschikte woning, het volgen van een opleiding en het kunnen meedoen aan vrije tijdsactiviteiten. Enkele weken voor de Gemeenteraadsverkiezingen wordt de winnende gemeente bekend gemaakt.

De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd, een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Met de verkiezing wil zij gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Berichtenarchief

Ga naar de bovenkant