Over de Robert Coppes Stichting

 

De Robert Coppes Stichting is een kleinschalige stichting met zo’n 150 medewerkers. We ondersteunen ongeveer 250 mensen die blind of ernstig slechtziend zijn en vaak ook andere bijkomende beperkingen hebben. Dat doen we in heel Zuid-Nederland.

 

Ons hoofdkantoor staat in Vught, daar zijn ook onze woonvoorzieningen. Ambulante teams voor specialistische begeleiding werken vanuit de regio’s Sittard, Nijmegen, Breda en Vught. Specialistische dagbesteding bieden we aan in Vught, Nijmegen en de regio’s Zuid-Limburg en Midden-Limburg.

 

Onze stichting is vernoemd naar Robert Coppes die zich in de vorige eeuw al inzette voor blinden in Nederland.

 

We werken vanuit een duidelijke visie en hechten veel waarde aan goede samenwerking met iedereen die zich ook inzet voor onze cliënten.

 

Over wat we doen, leggen we open verantwoording af. Natuurlijk aan onze Raad van Toezicht, maar ook onze cliënten zijn nauw betrokken bij ons beleid via de cliëntenraden die we hebben.  In onze jaarverslagen leggen we ook verantwoording af.

 

De ‘Vrienden van de Robert Coppes Stichting’ zetten zich als betrokken, maar autonome partij in om extraatjes voor onze cliënten mogelijk te maken.