Bij de Robert Coppes Stichting (RCS) doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In deze onzekere en ingrijpende situatie blijven we inzetten op het zo goed mogelijk ondersteunen van cliënten. Vanzelfsprekend worden alle landelijke maatregelen nageleefd. Via deze pagina houden we cliënten, familie en betrokkenen bij onze organisatie op de hoogte van de actuele situatie. 

Informatie 28 april

Informatie vaccinatie 

De overheid bepaalt wanneer welke groepen aan de beurt zijn voor vaccinatie tegen het coronavirus. Alle cliënten van de Robert Coppes Stichting worden door de eigen huisarts uitgenodigd voor het halen van een vaccinatie. Dit geldt voor zowel mensen die binnen de woonlocaties wonen, als cliënten die we thuis begeleiden. De tweede vaccinatieronde voor bewoners heeft inmiddels plaatsgevonden.

Wilt u meer algemene informatie over het halen van een vaccinatie? Op coronavaccinatie.nl vindt u alles over het vaccinatieprogramma.  
Bezoek de website van het RIVM voor informatie over de vaccins en de werking.   
Er is ook informatie beschikbaar in makkelijke taal zoals deze video van Steffi en deze praatplaat.  

Dagbesteding 

De dagbestedingslocaties zijn open voor cliënten. Op iedere locatie gelden maatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand, thuisblijven bij klachten zoals verkoudheid en/of koorts en het naleven van hygiëne richtlijnen.  

Bezoek woonlocaties 

Bezoekers blijven welkom op de woonlocaties, maar wel onder een aantal voorwaarden om elkaar te beschermen:

  • Bezoek is niet mogelijk als de bezoeker of bewoner verkouden is of klachten heeft die horen bij corona. Digitaal contact, zoals beeldbellen, kan dan natuurlijk wel.  
  • In overleg met begeleiding kunnen afspraken in de gemeenschappelijke ruimtes van de woonlocatie of in het eigen appartement plaatsvinden.
  • Bij aankomst worden de gegevens van iedere bezoeker geregistreerd en wordt gevraagd om de handen te desinfecteren.
  • Mondkapjes worden binnen niet meer gedragen, tenzij iemand zich langer dan 15 minuten binnen anderhalve meter van een ander persoon bevindt. 
  • De zorgmedewerkers van de locatie houden in de gaten dat er niet te veel bezoekers tegelijk op de locatie aanwezig zijn. 

Als u vragen hebt neem dan contact op met de begeleiders. Zij zoeken naar een passende oplossing. Natuurlijk in overleg met alle betrokkenen.  

Het is fijn als vrijwilligers op bezoek komen om activiteiten met bewoners te ondernemen. Wel adviseren we hen om zoveel mogelijk overdag langs te komen en als het kan activiteiten buiten te plannen. 

 Afspraken thuis 

In deze onzekere tijd doen we er alles aan om de ondersteuning en begeleiding thuis zo lang mogelijk door te laten gaan. Binnen de huidige maatregelen kunnen onze begeleiders thuisafspraken maken. Als u of een begeleider verkoudheidsklachten heeft en/of koorts kan de afspraak thuis niet doorgaan. Mogelijk kan een telefonische afspraak dan uitkomst bieden. Het is verstandig dat u afspraken met uw begeleider maakt over hoe u elkaar informeert als u of uw begeleider klachten heeft. 

Medewerkers dragen alleen mondkapjes of faceshields bij activiteiten die langer dan 15 minuten binnen anderhalve meter van een ander persoon plaatsvinden. 

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant