De bewoners van de Robert Coppes Stichting ontvingen op 24 februari hun eerste inenting met het coronavaccin. Mobiele prikteams van de Huisartsenpost Oost-Brabant trokken langs de woonlocaties om iedereen die daarvoor toestemming had gegeven, te prikken. Over een week of drie krijgen zij hun tweede vaccinatie. Thuiswonende cliënten zijn volgens de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid op een later moment aan de beurt. 

Voor bewoner Jolanda een moment waar ze lang naar heeft uitgekeken. ‘Toen ik aan de beurt was dacht ik: het is echt waar, het is zover. Ik ben heel blij. Na de tweede ronde ben ik nog beter beschermd. Neemt niet weg dat we ons aan de regels moeten blijven houden. We weten waarvoor we het doen.’ Ze bracht haar blijdschap onder woorden in een gedicht: 

Blij  

Herken je dit gevoel, alsof het net lijkt of je danst terwijl je loopt.  
Snap je wat ik bedoel?  
Overal in je hoofd hoor je speeldoosmuziek. Dit is toch bijzonder.
Zeg maar
gerust uniek.  
Want woensdag gaan ze bij ons het vaccin zetten. Dit gaat een feest worden. Moeten jullie maar eens opletten.  
Toen ik het hoorde ging ik uit m’n dak. 
Ik was zo blij, en voelde me op m’n gemak.  
Natuurlijk moeten we toch nog afstand blijven houden. Maar de mensen die dit voor ons geregeld hebben, daar kun je huizen op bouwen.  
Je beseft bijna niet of dit wel waar is, maar ik durf te wedden dat als de eerste prik gezet is, dat alles voor elkaar is.  
Want dit gaat een (feestje) worden, reken maar van yes, iedereen droomt van duidelijkheid en verlangt naar dit succes.  
Wat let ons nu om te dansen? Sluit je nu aan in onze rij.  
En schreeuw zo hard als je kunt: IK BEN ZO BLIJ!!!!!!!!!!!!!!! 

Positief vooruitkijken

Ook voor de organisatie vormt de start van het vaccineren een belangrijke eerste stap in de strijd tegen het coronavirus’, geeft Marian van Heerebeek, vervangend bestuurder, aan. Het helpt om positief vooruit te blijven kijken. 

 

 

 

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant