Dagbesteding Robert Coppes Limburg feestelijk geopend

De dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen die gevestigd is in Spaubeek, opende eind maart 2022 reeds haar deuren. Op 1 december was het tijd voor een feestelijk moment: de officiële opening.

Feestelijke opening

De openingsmiddag was drukbezocht. Cliënten en hun naasten, omwonenden, relaties en andere geïnteresseerden kregen een rondleiding door de dagbesteding en konden genieten van zelfgemaakte hapjes en drankjes. Marian van Heerebeek (bestuurder) en Eric van der Palen (manager primair proces) van de Robert Coppes Stichting spraken mooie woorden over het ontstaan van de dagbesteding en wethouder Thijs van Es van de gemeente Beek verzorgde met een inspirerende speech de officiële opening.

Ook werd door deelnemers Ineke en Jacqueline de naam van de dagbesteding onthuld: Dagbesteding Robert Coppes Limburg.

Marian van Heerebeek overhandigt een cadeau cheque aan deelnemers van de dagbesteding Jacqueline en Ineke.

Méér dan zomaar een dagbesteding

‘Ik wilde eerst helemaal niet naar een dagbesteding, maar nu ben ik zó blij dat ik ja heb gezegd!’, vertelt deelnemer Ineke. ‘Het is niet makkelijk om een visuele beperking te hebben, ik werd er niet gelukkig van. Maar na twee weken bij deze dagbesteding voelde ik mij al een heel ander mens! Dat komt ook door de begeleiding, die zijn geweldig. Echt, ze zijn goud waard. Ze rennen zich wat af op een dag en toch hebben ze áltijd tijd voor je. Als ik me niet zo fijn voel dan zien ze dat en nemen ze me even apart voor een praatje. Dat geeft me moed. Ik wil nu zelfs twee keer per week naar de dagbesteding komen, ik vind het zó fijn hier!’

Alle aanwezigen proosten met een glaasje champagne op de opening van de dagbesteding.

Specialistische dagbesteding

De nieuwste dagbesteding van de Robert Coppes Stichting is gelegen in een voormalig schoolgebouw, waar ze gebruik maken van drie lokalen. Een ruimte waar deelnemers creatief bezig kunnen zijn, een ruimte met keuken waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten en een woonkamer waar deelnemers kunnen ontspannen.

De dagbesteding is er speciaal voor blinde en slechtziende volwassenen, al dan niet met bijkomende problematiek. Alles binnen de dagbesteding is gericht op de visuele beperking van de deelnemers. Dat geeft ruimte om talenten te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Het is er kleinschalig en rustig. Alle materialen die gebruikt worden liggen op vaste, herkenbare plekken. De materialen zijn voelbaar en er is geen gevaarlijke apparatuur. Er zijn duidelijke looproutes die vrijgehouden worden en het tempo van de activiteiten kan worden aangepast aan het energieniveau van de deelnemer.

Gasten op de opening kletsen met elkaar en drinken koffie in de mooie keuken van de dagbesteding.

Informatie

De dagbesteding is gevestigd aan de Schoolstraat 3 in Spaubeek en is geopend op dinsdag en donderdag van 9:00-16:00 uur. Het streven is om op termijn meer dagen open te gaan. Meer informatie? Kijk op www.robertcoppes.nl of neem contact op via info@robertcoppes.nl of 073-6579157.

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant