Ruim 30 professionals van diverse gemeenten en sociale wijkteams uit de Meijerij waren afgelopen weken te gast bij de Robert Coppes Stichting om meer te leren over onze doelgroep. Waar moet je rekening mee houden bij een keukentafelgesprek als het om de communicatie gaat? En hoe krijg je de ware zorgvraag op tafel?

Ook zelf ervaren

Het waren bijzondere bijeenkomsten. De gasten werden ontvangen door deelnemers van dagbesteding Coppes Couleur. Bij binnenkomst kregen alle professionals onmiddellijk speciale brillen op om te ervaren hoe anders een kennismaking en een gesprek met vreemde mensen is als je niet of niet goed kunt zien.

De professionals merkten zelf hoe onzeker je kunt worden als je niet weet wie je precies tegenover je hebt, de non-verbale communicatie van de ander niet ziet. Hoeveel energie allerlei simpele activiteiten kosten: schrijven, koffie inschenken, je spullen niet kwijtraken, je weg door een vreemde ruimte vinden. En bijvoorbeeld ook hoeveel last je kunt hebben van achtergrondgeluiden.

Tijdens en na de lunch, die werd verzorgd door dagbesteding A la Coppes, was er volop ruimte om meer te weten te komen over wat onze doelgroep specialistisch maakt, wat specialistische begeleiding in de praktijk betekent. Een visuele beperking raakt aan alle aspecten van het leven. Als je dan nog bijkomende problemen hebt zoals geheugenproblemen, lichamelijke beperkingen, een auditieve handicap, niet-aangeboren hersenletsel, psychische problemen of een verstandelijk beperking, dan kan het leven erg complex worden. Waar moet je rekening mee houden als je goed wilt kunnen bepalen wat voor ondersteuning iemand nodig heeft?

Nieuwe bijeenkomsten al gepland

Er blijkt zoveel animo voor dit programma van de Robert Coppes Stichting dat nieuwe bijeenkomsten gepland worden. Heeft u ook interesse als professional of als gemeente? Neem dan contact met ons op via 073-6579157. We delen onze expertise graag.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Berichtenarchief

Ga naar de bovenkant