Kun je plezier aan golfen beleven als je zeer slechtziend bent? Ja, dat kan. Vijf cliënten die Begeleid Wonen bij de Robert Coppes Stichting hebben dat afgelopen weekeinde ervaren bij Golfclub Rosmalen. Golfprofessional Roel de Bijl maakte creatief gebruik van de zeer beperkte zichtmogelijkheden en hij liet de deelnemers veel voelen en ervaren.

Deze activiteit past helemaal in de visie van de Robert Coppes Stichting. Hoe zorgen we dat mensen die blind of slechtziend zijn en bijna altijd ook bijkomende beperkingen hebben, ontdekken wat ze echt leuk vinden, waar ze goed in zijn?

Meer dan golf

Voor verschillende deelnemers betekende de Golfclinic veel meer dan een middagje sporten in de buitenlucht. De deelnemers lieten kanten van zichzelf zien waar met de begeleiding lange tijd aan gewerkt is. De een was niet van plan om mee te doen en wilde slechts kijken, maar deed binnen de kortste keren fanatiek mee. Een ander vindt het lastig steeds nieuwe dingen te moeten leren en heeft moeite om echt enthousiast van iets te worden.

Genieten deden ze allemaal.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Berichtenarchief

Ga naar de bovenkant