De dagbesteding van de Robert Coppes Stichting houdt op woensdag 16 december tussen 15.00 en 19.00 uur voor het eerst een kerstmarkt in Vught. Op die dag zal ook de ‘Color Band’ voor het eerst optreden, een muziekgroep van acht deelnemers die allemaal blind of slechtziend zijn.

De Robert Coppes Stichting heeft aan de Helvoirtseweg twee locaties voor Dagbesteding, speciaal voor mensen die blind of slechtziend zijn. Samen organiseren zij dit jaar voor het eerst een kerstmarkt bij Coppes Couleur. Zo kunnen zij in warme kerstsfeer gezamenlijk laten zien en horen wat je voor mooie dingen kunt maken en doen als je niet of heel slecht kunt zien.

Wat is er te zien en te doen?

Op de kerstmarkt zijn verrassende, creatieve zelfgemaakte kerstartikelen tegen een kleine vergoeding te koop.

De deelnemers van de dagbesteding leiden bezoekers graag rond tijdens de kerstmarkt. En wie vragen heeft over blind of slechtziend zijn, is ook van harte welkom. Er zijn diverse hulpmiddelen om uit te proberen.

De Color Band brengt kerstliederen ten gehore om de kerstsfeer te verhogen met daarbij een aantal nummers uit eigen repertoire.

Onder het genot van een glaasje glühwein of koffie/thee en vers gebakken koekjes kunnen bezoekers van dit alles genieten tijdens de Kerstmarkt

Opbrengst brengt CD dichterbij

De opbrengst van de kerstmarkt is voor de deelnemers van de dagbesteding. Met de opbrengst komt de wens van de Color Band om een eigen cd uit te brengen dichterbij.

Muziek maken en muziek luisteren heeft vaak nóg meer waarde voor mensen die blind of slechtziend. ‘Ik voel me heel fijn als we muziek maken. Het is gezellig en we hebben veel lol, maar het is ook fijn om je tranen tijdens het muziek maken soms vanzelf te voelen stromen’, aldus een van de deelnemers. ‘Bij het muziek maken kun je bijna niet aan andere problemen denken’, vult een ander aan.

Tot de 16e?

U bent van harte welkom op 16 december op de kerstmarkt tussen 15.00 en 19.00 uur bij dagbesteding Coppes Couleur aan de Helvoirtseweg 167 in Vught.

 

 

 

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Berichtenarchief

Ga naar de bovenkant