Op maandag 8 april om 10.00 uur is de kick-off van de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ op het Centraal Station Utrecht, tussen spoor 20-21 en 17-18 . Er worden 150 NS dagkaarten (geldig in heel 2019) weggegeven aan de eerste aanwezigen met een visuele beperking, dus meld je snel aan want op=op! Wat gaan we doen? Er is een campagnevideo die op een groot scherm voor alle reizigers wordt afgespeeld. Directeur Stations ProRail, mevrouw Astrid van Bunt, wordt ter plekke geïnterviewd en plakt symbolisch de stickertegel met het ‘Houd de lijn vrij!’ campagne icoon. Deze stickers kom je de hele campagneweek tegen in de 23 gemeenten die meedoen. Wil je erbij zijn en een gratis dagkaart van de NS krijgen? Meld je dan aan bij Anouk van Bommel: avbommel@bartimeusfonds.nl.

Geleidelijnen, de geribbelde tegels die lijnen vormen op straat en op de stations, helpen mensen met een visuele beperking om hun weg te vinden door de openbare ruimte. Helaas weten veel mensen niet wat geleidelijnen zijn en waar ze voor dienen. Vaak staan er mensen, fietsen, koffers, reclameborden of zelfs terrassen op en dat creëert voor de gebruikers lastige en soms zelfs gevaarlijke situaties. Daarom roepen wij iedereen op: ‘Houd de lijn vrij!’

Medewerking van 23 gemeenten

Op 8 april gaat de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ weer van start, en dit keer doen wel 23 gemeenten mee waaronder de gemeente Vught. Promoteams, bestaande uit mensen met en mensen zonder visuele beperking, gaan de straat op om het publiek te informeren en te flyeren. En in de gemeenten worden stickertegels met het campagne icoon naast de geleidelijnen geplakt. Kijk op www.houddelijnvrij.nl. Let op: deze link opent in een nieuw venster voor het overzicht van deelnemende gemeenten.

De samenwerkende belangenorganisaties zijn: Bartiméus, Oogvereniging, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting.

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant