Als je een goed keukentafelgesprek wilt voeren met iemand die blind of slechtziend is: waar moet je dan op letten? Wat is de impact van een visuele beperking op de verschillende aspecten van zelfstandig leven? Hoe krijg je de ware zorgvraag op tafel als iemand niet alleen blind of slechtziend is, maar ook nog bijkomende beperkingen heeft?

De afgelopen maanden hebben tientallen Wmo-consulenten en professionals van sociale wijkteams gebruik gemaakt van het aanbod van de Robert Coppes Stichting om meer kennis op te doen over de impact van een visuele beperking.   In Nederland zijn bijna 350.000 mensen blind of slechtziend. Dat aantal groeit door onder andere de vergrijzing. Nu gemeenten de regie hebben over veel vormen van ondersteuning is het belangrijk dat ze deze doelgroep goed kennen.

Deze bijeenkomsten hebben in ieder geval al Tips voor keukentafelgesprekken opgeleverd. Mooi daarbij is dat professionals zelf ook input hebben gegeven voor de tips. Waar staan ze niet of (soms) te weinig bij stil?

Wilt u meer weten over het programma dat de Robert Coppes Stichting kan bieden om deze doelgroep te leren kennen? In Aanbod voor gemeenten en sociale wijkteams vindt u meer informatie.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Berichtenarchief

Ga naar de bovenkant