Vervolgonderzoek vanuit Kennis over Zien tijdens gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vorige week informeerden we jullie al over de toegankelijkheid voor de gemeenteraadsverkiezingen voor mensen met een visuele beperking. Iedereen moet kunnen stemmen, ook slechtziende en blinde mensen. Kennis Over Zien doet daarom een vervolgonderzoek naar de toegankelijkheid van de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Kennis Over Zien heeft vorig jaar tijdens de landelijke Tweede Kamerverkiezingen 2021 een onderzoek uitgevoerd onder mensen met een visuele beperking. De resultaten van het onderzoek hebben er onder andere toe bijgedragen dat:

  • Ze in gesprek zijn gegaan met Tweede Kamer partijen en het onderzoek onderdeel is voor het debat over Verkiezingen in de Tweede Kamer;
  • Ze samen met vijf gemeentes en ervaringsdeskundigen een project zijn gestart om de gemeenteraadsverkiezingen toegankelijker te maken;
  • De teksten op de stempas zijn aangepast;
  • Er meer gemeentes een stemmal en soundbox beschikbaar stellen;
  • Er extra aandacht is voor de doelgroep in het Actieplan Toegankelijk Stemmen van Ministerie van Binnenlandse Zaken, Kiesraad, NVVB en VNG.

Vervolgonderzoek tijdens Gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

Kennis over Zien zet hun initiatieven voort om uiteindelijk inclusieve verkiezingen te realiseren en daar hebben ze jouw ervaringen bij nodig!

Na het onderzoek tijdens de landelijke verkiezingen, zijn ze nu gestart met een vervolgonderzoek tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 om nog meer inzicht te krijgen in de ervaringen van mensen een visuele beperking. Ze willen begrijpen waarom je wel of waarom je juist niet stemt? Hoe je de verkiezingen ervaart? Wat jouw wens is met betrekking tot de verkiezingen in de toekomst?

 

Ze hebben je hulp hard nodig. Doe je mee? Onder de deelnemers worden tien bol.com bonnen ter waarde van 25 euro verloot.

 

Ga naar het onderzoek via de volgende link: https://forms.office.com/r/WmhVPwxMLQ

 

Indien je niet zelfstandig het onderzoek kan invullen, dan worden de vragen telefonisch afgenomen.

Hiervoor kan je contact opnemen met de Ooglijn via telefoonnummer: 030 – 294 54 44

 

 

De vraag is of onze cliënten hieraan mee willen doen.

 

Kan je niet naar de stembus? Laat ons dan weten waarom!

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant